Vergoedingen

Praktijk Gewoon eten is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed.

Via deze link vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars die de consulten van de BGN-gewichtsconsulent (gedeeltelijk) vergoeden.

Steeds meer werkgevers reserveren budget ter bevordering van de vitaliteit van hun medewerkers. Het is daarom raadzaam te informeren bij je werkgever naar de mogelijkheid om de begeleiding vergoed te krijgen via een vitaliteitsbudget.

Gecombineerde Leefstijl Interventie – GLI
Wellicht heb je gehoord dat vanaf 2019 bepaalde behandelingen bij overgewicht vergoed gaan worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Niet iedereen komt in aanmerking voor deze behandeling. De huisarts bepaalt dat. Jouw overgewicht moet dan al zodanig zijn dat er sprake is van gezondheidsrisico’s of klachten. En waarom zou je daarop wachten. Zonder tussenkomst van de huisarts direct advies op het gebied van gewichtsbeheersing? Dat kan via de BGN-gewichtsconsulent. De BGN-gewichtsconsulent begeleidt jou volgens de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad naar een gezonder eet- en leefpatroon. Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende zorgverzekering en is niet van invloed op het eigen risico. Een verwijzing door een huisarts of andere zorgprofessional is niet nodig. Daarmee is de BGN-gewichtsconsulent laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die advies of begeleiding wil op het gebied van gewichtsbeheersing.